O nama

O nama

Dobrodošli na stranice Obiteljskog Poljoprivrednog Gospodarstva ĆORIĆ koje se bavi uzgojem lavande te preradom, proizvodnjom i prodajom proizvoda od lavande.

Sve o našim proizvodima možete saznati na ovim stranicama.

Naš brand, tržišno ime pod kojim plasiramo svoje proizvode je Lavander™,momentalno naj prepoznatljiviji brand lavande u zemlji.
Proizvodimo samo po ekološkim standardima, upisani smo u Upisnik ekoloških proizvođača i cilj nam je razvijati samo organsku, ekološku proizvodnju.

Plantaža za sada broji 12 000 grmova lavande sorte Budrovka (Lavandula x intermedia "Budrovka"), posađene na 2 hektara zemljišta, a nalazi se 6 km od Hrvatske Kostajnice. Plantaža je podignuta 2004. na ekološki čistom zemljištu, niz godina zapuštenom i neobrađivanom.
Plantaža je sa prednje strane omeđena s 16 velikih borova te svojom pojavom, u sred zelenih polja, na osami, podsjeća na filmske rančeve i farme. Uz lavandu, na plantaži se nalaze i košnice sa pčelama koje proizvode i lavandin med, jednu od najcjenjenijih vrsta meda zbog svoje ljekovitosti.
Prva smo plantaža lavande na području Sisačko-moslavačke županije i Banije, te želimo širiti svijest o isplativosti uzgoja lavande među lokalnim poljoprivrednicima. Naša regija, kako županija, tako i Banija i Kordun pogotovo, pogodni su za uspješan uzgoj lavande, što smo dokazali svojim primjerom.
Asortiman naših proizvoda širimo svake godine, tako da sada uz desetak tipova mirisnih vrećica raznih cjenovnih razreda imamo u ponudi i aroma terapijske jastuke, začine, ocat, aromatizirani šećer.
Proizvodimo i sadnice raznih veličina i jedni smo od rijetkih u zemlji koji imamo u rasadniku sortu Lavanda Angustifolia.